Kålpudding, gräddsås och lingon

Nu gav jag äntligen med mig och följde med Frida till simhallen efter jobbet och det var väl hur skönt som helst det! Jag kanske inte ska vara så tjurig framöver:)
Rester passade extra bra idag, pax för pizzan sa mannen och det var perfekt för jag ville ha det sista av kålpuddingen!

KÅLPUDDING
5 hg köttfärs, gärna blandfärs
3 hg vitkål
1 liten lök
3,5 dl kraftig buljong
2 msk smör
2 msk sirap
1 tsk salt
nymalen vitpeppar

1. Skär kål och lök i småbitar och bryn den i smöret.

2. Krydda med salt, vitpeppar och sirap.

3. Blanda köttfärs och kål och lägg smeten i en ugnsform.

4. Slå på buljongen och grädda puddingen i 175° 40-50 minuter.

Mormor hade alltid ris i puddingen också men det hoppar jag över. Om du tycker att det verkar vara mycket buljong i puddingen så har du helt rätt men när den är färdiggräddad så silar jag ner den i en kastrull så blir det värsta godaste såsen!

GRÄDDSÅS 
2 dl buljong från form+vatten
1 dl grädde
1 msk messmör
några stänk soya
ev. maizena att reda med
smaka av med salt och peppar

1. Koka ihop allt och red av om du vill ha en tjock sås!

Garderobsplock eller mat-tv? Ole dole doff….. hmm……tror mat-tv vann

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*