Kryddsmör med soltorkade tomater och sparris med bacon!


Här kommer två goda tillbehör till kött som är lätta att göra! Smöret älskar jag att ha på ett gott bröd på en buffé eller till en sallad. Det är inte fel att hitta en liten klick i frysen och vända ner i pastan heller!

KRYDDSMÖR 4 pers
100g smör
2 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
2 msk persilja, basilika eller något annat grönt
salt och svartpeppar

♥ Låt smöret bli varmt i rumstemperatur.

♥ Hacka tomater, virlök och kryddor fint och blanda ihop allt med smöret.

♥ Lägg små klickar, spritsa eller gör en rulle på bakplåtspapper

Förrätt eller tillbehör vilket du vill!

SPARRIS MED BACON OCH BRIE
2-3 sparrisar /person
1 skiva bacon/person
1 klyfta brie/person
olivolja

1. Bryt av de nedersta delen på sparrisen och snurra ihop dom med en skiva bacon.

2. Lägg på en plåt med olivolja och ringla en gnutta på också.

3. Kör i ugnen på 250° tills baconet fått färg, lägg på en ostbit en kortis på slutet.

När jag skulle göra en köttgryta idag och började skära i älgköttet så kändes det så himla mört…….jag chansade och snabbstekte några skivor till middag och den här gången blev det perfekt….men ibland blir man lurad och får tugga som en tok.

3 Kommentarer

  1. Vad sugen jag blir på sparris. Men det blir att vänta ett tag till de sticker upp ur bädden där ute.
    Kul att du är på gång med att så libbsticksfröna nu.

  2. Grattis på födelsedagen! 🙂

  3. bacon i kryddsmör, ska jag prova, tack för tiset!

Lämna ett svar till Erika Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*