En Janssonpaj och en baconpaj….eller kanske omelettpaj

 

Åh hjälp vad det känns ovant att sitta här och knappa för jag har flängt runt de senaste dagarna och inte hunnit med bloggeriet. Har ni påskpyntat och gjort fint? Själv har jag lagt på en ren duk i köket, ställt fram en stor tupp och lagt de nya påskvipporna på duken, räcker det tro? Måste man ha björkris? Ingen påskmat har jag gjort och inte städat heller, hur trött kan man va….jag har ju nyss haft en veckas semester. Precis just nu bestämde jag mig för att åka till Tänndalen imorgon över dagen och bara fortsätta att lata mig.

Hoppas att ni alla får en riktigt Glad Påsk med massor av sol, påskgodis och mys!

Jag gjorde den här “pajen” när vi var i fjällen och fick LCHF-ätare på middag,  orginalreceptet finns här.
Det blev mycket godare än man kan tro och superlätt att göra!

“PAJ” MED BACON OCH OST 4 port

1 smörklick
4 ägg
1 dl grädde
1 nypa salt

Fyllning
1,5 dl grädde
1 pkt bacon
6-8 soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
250 g riven ost med smak
1 liten näve basilika, spenat eller något annat grönt
peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader och smält lite smör i pajformen.

2. Vispa ihop ägg, grädde, häll i formen och grädda  tills det får en fin färg.

3. Stek baconet i bitar.

4. Smält crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, baconet och grädden. 

5. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar.

6. Grädda tills pajen har en gyllenbrun färg ca 15-20 min.

7. Låt pajen vila i ca 15 min innan du serverar den.

Den här fyllningen är ju perfekt att ha som bas och precis som i en vanlig paj stoppa i det man har eller vill bli av med. Eftersom det nu är påsk och jag inte gjort någon Jansson så testade jag att göra en paj med Janssonsmak. Alltså bytte jag ut bacon, soltorkade tomater och basilika mot…….

“JANSSONPAJEN”
2 gula lökar som fick svettas med smör i stekpannan
200-300 g ansjovis i småbitar
lite dill om du vill

Hoppsan jag gjorde visst inte som jag skrev…….men det gick lika bra att lägga fyllningen först och tippa över ostblandningen sist.

5 Kommentarer

  1. Så gott, sparar genast receptet

    Glad Påsk på dig med

  2. Tack så mycket 🙂 du är mer än välkommen tillbaka
    🙂

  3. Å det ser supergott ut. Själv har jag just nu limpa på jäsning.
    Ha en bra påsk.

  4. Det gör du helt rätt i!

    Hoppas du har en härlig påskhelg,
    Anki o Håkan

  5. Här har det också varit lite blogg-och datauppehåll. Har varit annat som fyllt kvällarna. Va skönt det lät med en dag extra i fjällen. Hoppas att det var lika fint väder där som vi har haft! Glad påsk till dej! Kram.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*