Här kommer en tårta som vi åt på sista april. Den ska frysas och det är ju hur praktiskt som helst om man vill förbereda flera dagar innan middagen eller festen. Receptet på tårtan finns här men jag gjorde en vanlig “ostglass” som jag blandade med hallonsylt. Jag hade ingen mascarponeost, den ingår liksom inte i mitt basförråd men det funkar fint med “Phillaost” också!
CHOKLADBOTTEN
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl socker
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
1. Smält smöret och lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ned smörblandningen.
3. Knäck i äggen och rör till en slät smet.
4. Grädda i bakpappersklädd springform ca 25 minuter i 175° ugn.
HALLONGLASS
200g philadelphiaost
3 äggulor
2 msk vaniljsocker
1,5 dl hallonsylt
rivet skal av 1 citron
3 dl grädde
3 äggvitor
GARNERING
färska hallon och hackad choklad (som jag glömde)
1. Vispa ihop ost, gulor och vaniljsocker.
2. Vänd ner sylt och citronskal.
3. Vispa grädden.
4. Vispa vitorna.
5. Blanda ihop allt och lägg glassen på den kalla chokladkakan.
6. In i frysen men ta fram tårtan en stund innan ni ska äta den!
Fräscht och gott 🙂
Så härligt gott det ser ut 🙂
Gott, gott. Längtar så efter färska hallon, ja och andra bär också för den delen…
ÅÅååååhhhhh!
Det borde inte vara tillåtet att visa upp sånthär. Ser fantastiskt gott ut:)
Hos oss serverade jag Sötsur wok med ris & riven gurka;)
http://myadvertisingspace.blogg.se/2011/may/sotsur-wok-med-ris-riven-gurka.html