Mandelkubbar

Nu har jag tagit en paus från tapetdragning, puuuh jobbigt det där och den som tapetserade -86 måste använt superlim! Varför är inte jag en hemmafixare som gillar sånt här och spackling och målning och sånt? Nu är det “Matdags hos stjärnorna” och av mig får ni bara ett kubbrecept för igår bjöd jag mina spelevänner på kubb.

Mandelkubbar ca 15 st
100g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil eller filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornsalt
6-8 droppar bittermandelolja eller 10-15 bittermandlar
pärlsocker och ev mandel till garnering

1. Rör smör och socker fluffigt.

2. Tippa sedan i resten och rör till en slät smet.

3. Klicka ut ovala klickar på plåt och strö pärlsocker över.

4. Grädda i 200-225° i ca 15 minuter.

5 Kommentarer

  1. Mandelkubbar är så gott :-), var längesedan jag gjorde det sist, måste allt ta och baka det

  2. Jag blev bjuden på mandelkubbar som var köpta av min mormor när jag var liten och jag minns att de var snustorra. Sedan dess har jag bojkottat dem. Om man gör egna kanske man kan döda den där fördomen om att alla mandelkubbar är torra?

  3. Så makalöst gott och så med ett glas iskall mjölk till… mums!

  4. Mandelkubbar! Det var verkligen länge sedan. Så gott Karin!

  5. Hej! Har blivit tipsad om din blogg på en massa olika ställen och här fanns verkligen en massa gott! Kul med lite matinspiration också eftersom jag mest bakar 🙂 Kubbar är ju supergott, en favorit!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*