Google är ju fantastiskt, bara att knappa in det man har hemma och just nu var det fläskfilé och getost och hokuspokus kom det här enkla receptet fram! Jag tänkte ha osten i salladen men det här blev riktigt gott om man nu gillar getost annars tar man en annan ostsort, gorgonzola t.ex. Ha en riktigt skön helg nu mina vänner för det ska jag ha. Spaförmiddag imorgon med svärmor, svägerskor och döttrar (utom Frida då som jobbar) på Södra berget i Sundsvall och på kvällen är det dags för personalfest för alla kommunanställda i Ånge. Söndagen ska bli en lugn dag och då förhoppningsvis nässelplockning för det har jag inte hunnit med i veckan.
FLÄSKFILÈ MED CHEVRÈ 3-4 port
1 fläskfilé
100g chevré
smör till stekningen
salt och peppar
1. Dela fläskfilén i 8 lika stora bitar och banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 cm tjocka.
2. Krydda med paprikapulver, salt och nymald peppar.
3. Skär getosten i knappt centimetertjocka skivor.
4. Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna.
5. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och placera en getostskiva på varje köttbit.
6. Låt köttet steka klart i ugnen, 225 grader, 3-5 minuter, tills det är genomstekt och osten börjat smälta.
SALLAD MED SMÖRSTEKTA CHAMPINJONER
1 påse blandade skott och spenat
10-12 småtomater
8 st färska champinjoner
2 vårlökar eller en bit purjolök
smör
1 klyfta vitlök
olivolja+ en skvimp vinäger
salt och peppar
1. Skiva svampen och stek den i smör, krydda och riv ner vitlöken på slutet.
2. Blanda resten av salladen och toppa med svamp, olja, vinäger och kryddor.
Chèvre och fläskfilé låter toppen!
Tycker fröken Dill