Bakad potatis med kryddsmör

Gårdagen var en riktig höjdardag med Spa på dagen och personalfest på kvällen! Riktigt roligt var det och jag är hes som en kråka idag för myyyycket sång blev det hela kvällen. Nejdå det fanns gott om artister och Dj:s hela kvällen så man fick vara tyst och bara dansa och lyssna också…..men det är svårt det när man hamnar med sångglada! Charlotte Perelli, Smalare än Thord och flera duktiga Ångemusiker underhöll och det var bättre än Eurovision i soffan tycker jag då.

Det blev såklart sovmorgon idag och efter det en långprommis med svägerskorna, gofika hos svärmor, tråkig tapetdragning (alltså hur långtråkigt kan det va?). Tur för mig att det blev middagsdags och tårtbakning som fick prio nummer ett. Mamma fyller år till veckan och jag har lovat att hjälpa henne med lite mat och bak. Nu ska jag pipa iväg på ett zumbapass!

BAKAD POTATIS

1 stor potatis eller bakpotatis per person

♥ Lägg potatisarna i en ugnsform ca en timme i 200°

KRYDDSMÖR för 2-3
100g smör
2 soltorkade tomater
1-2 klyftor vitlök
2 msk rödlök
2 msk hackade örter eller 1 tsk torkade
salt och peppar

♥ Låt smöret bli mjukt och blanda i finhackade tomater, vitlök, lök och örter och smaka av med salt och peppar.

Vill du ha smöret i en fin rulle så gör en “smörkorv” av gladpack eller smörpapper och lägg rullen kallt. Har du tid och tålamod så spritsa små smörrosor !

En kommentar

  1. Det var länge sedan jag åt bakadpotatis, får väl göra det någon dag
    Tack för tipset

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*