Den här grytan blev en nostalgigryta och jag har gjort ungefär lika fast som en gratäng tidigare och toppat med ost men nu blev det en gryta. Mannen och ett gäng var till fjällen på jobb så jag skickade med den här till en middag. Jag har precis kommit in nu från trädgårdslandet där jag har fixat till “slalomsängar”, det blir ju så när man har brått och tror att man har ögonmått! Det syns nog inte sedan ändå när ogräset kommer……..
KARINS KYCKLINGGRYTA 6-8 port
1 kg kycklingfilé
2 paket bacon i bitar
1 röd paprika
1 gul paprika
1,5-2 msk curry
2 msk tomatpuré
2 klyftor riven vitlök
3 dl grädde
3 dl creme fraiche 34%
2 dl kraftig kycklingbuljong
5-6 ringar ananas i bitar
1 nypa chili/tabasco
ev. lite maiena till redning
gräslök eller något annat grönt
ev. salt och peppar
1. Dela kycklingen och paprikan i småbitar.
2. Stek baconet i en gryta och låt kycklingen brynas lätt.
3. Lägg i paprika, vitlök, curry och tomatpuré och låt det fräsa ihop.
4. Tippa i grädde, creme fraiche och buljong och låt grytan koka ihop.
5. Lägg i ananasen, smaka av med kryddor och red om du vill ha tjockare sås.
Curry, kyckling och bacon är alltid en vinnande kombination! Låter jättegott:)
Låter som en himla god gryta, helt i min smak
Grytan var fantastiskt god Karin.
Och nu när jag har receptet så kan man ju testa på och se om man får till den lika god 🙂
Men ååh vad mycket gott det fanns här! Hur gör man för att bli bjuden på middag hos dig? 😉
RÅBERT:Du har sååå rätt!
LINDA: Lätt att laga också och det gör ju inget:)
ANNIE:Men vad glad jag blir Annie! Du kan ju stoppa ner vilka grönsaker du vill!
L.L:Det ska väl inte vara så svårt alls det! Kom hit du bara!