Ost på knäckebit med havtornsmarmelad

Lättaste plocket är nog det här, en god knäckebit, blåmögelost av något slag och en klick av något sött. Jag köpte en burk havtornsmamelad när vi var och åt på Grannäset men det finns frysta “syrlingar” att köpa också om man vill koka egen. Nu funderar jag på om man skulle testa att odla havtorn….det ska ju vara lätt och dom ska visst trivas i norr. Jag har hittat en hel avhandling på nätet. Nu kanske inte odla är det jag ska pyssla med alls, mina fina tomatplantor, chilisar och zuccini fick möta sol och vind utan “inskolning” så nu är dom inte så fina längre….dom är på rehab nu men jag tror inte det hjälper, tur att det finns nya att köpa!

Helgen har varit full av folkmusik och en väldigt trevlig fest med många spelemän. Idag var flera spelmanslag med på gudstjänst i Borgsjö, såklart tänkte jag mest på pappa för idag är det precis tre år sedan han dog. En stund i minneslunden blev det också innan jag åkte hemåt. trött som en tok men nu ska jag äta lite och ladda för kvällens zumbapass.

8 Kommentarer

 1. Havtornsmarmelad är gott det :-), har inte köpt egen, men köpte det på en matmässa

 2. Mums vad gott! Nu blev jag sugen på ost.. 😉

 3. knäckebröd….
  blåmögelost…..
  havtornsmarmelad….
  Kan det bli godare????
  Nej det ser verkligen hur gott som helst ut!

 4. Oh, vad gott!
  Mmmmm, havtorn!
  Nu har jag planterat 5 stycken, det är bara att hoppas på att det blir bra. Blir det bra blir det fler nästa år! Fullkomligt ääääälskar bären i alla dess former!

 5. LINDA:Ja den är så härligt sötsyrlig!

  ANNA:Ost är nästan det enda som finns i kylen nu!

  KERSTIN:Nej nästan inte….

  MÄRIT:Ja du får berätta hur det går med dina bär på bloggen, spännande!

 6. Grannästen ligger inte långt härifrån och där har vi varit och ätit några gånger!

  Vi har havtornsbuskar, men vintern som var gick hårt åt på dem och i helgen har vi därför planterat en ny och hoppas på bättre lycka nu eftersom hela familjen älskar havtorn!

 7. Jag vet inte var min kommentar om Grannästen och havtornsbuskarna tog vägen, men du kanske ser den? 😉

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*