Stekt strömming med potatismos och dillsmör

Idag har jag masat mig upp från ryggläge men kroppen säger att jag ska gå och lägga mig igen hmmm……hur är det nu…ska man lyssna på den eller? Jag har blivit uppvaktad med paket och tårta idag och då blev jag så glad så glad! Aptiten är på rymmen fullständigt men när jag såg strömming i frysen så kände jag att inlagd strömming med lök kanske skulle smaka lite gott…….men då måste den först stekas. Nu ligger dom ouppätna stekströmmingarna i kylen och gojsar sig i en ättikslag med mycket rödlök och kryddpeppar tills en annan dag.

STEKT STRÖMMING
strömmingsfileér
uppvispat ägg
vetemjöl, rågmjöl, skorpsmulor eller pankosmulor+ lite salt
salt och vitpeppar
smör att steka i

1. Krydda fisken och vik filéerna på mitten eller lägg dom 2 och 2 om de är små.

2. Vänd fisken i ägg och sedan i mjöl eller smulor.

3. Stek fisken i rejält med smör några minuter på varje sida.

POTATISMOS
Jag vispade den kokta potatisen med smör, mjölk, gräddskvimp, salt, vitpeppar och riven muskotnöt!

BRYNT SMÖR är inte alls dumt att ringla på moset eller fisken!
Smält smör försiktigt i kastrullen och lyft det från värmen när det blivit lätt brunt. När det svalnat lite så riv i pepparrot och hackad dill.

Nu hör jag att Andreas Viestad lagar mat på en glaciär i Norge, det blir ett perfekt viloläge för mig!

2 Kommentarer

  1. Här står det också en burk med inlagd sill i kylen. Håkan kan få riktigt sug efter det allt son oftast… Och visst är det gott med nystekt sill med mos till:)

  2. Det ser jättegott ut! Stekt strömming äter vi alldeles för sällan. Hos oss blev det en krämig baconsås med pasta.

    Trevlig Vecka.

    / Jenny

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

Lämna ett svar till MATBLOGGEN Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*