Snabb het räkgryta

Ja visst var räkorna små men bredvid megapastan blev dom nästan osynliga! Det här blev en rask gryta som bidde klar medan pastan kokade. Nu ska jag gå ut och titta till mina (bedrövliga) plantor. Jag har odlat fram “bonsaitomater” ni vet mycket stam och liten “krona” eller kanske dom ska kallas “palmtomater”, ja blir det tomater på dom plantorna så är det ett under!

SNABB HET RÄKGRYTA 3 PORT

2 hg skalade räkor
1 paprika
1 liten purjolök
2 klyftor vitlök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk tomatpuré
2-3 tsk sambal, smaka dig fram!
2 msk olja
salt och peppar

1. Dela paprika, purjo och vitlök i småbitar och fräs det några minuter i olja.

2. Låt tomatpuré och sambal fräsa med en kortis.

3. Tippa i grädde, creme fraiche och låt såsen puttra ihop.

4. Lägg i räkorna och hetta upp grytan precis innan ni ska äta.

2 Kommentarer

  1. Tack för en fin kommentar hos mej! 🙂 Eftersom jag mest bakar så tycker jag det är så kul att hitta matbloggar för att få mat-inspiration och här fanns ju en massa gott att hämta! Räkpastan såg supergod ut, gillar räkor i kombo med starkt. Sen tar du så fina mat-bilder! Kommer definitivt tillbaka 🙂

  2. Testade denna ikväll! Jättegod och väldigt smakrik 🙂

Lämna ett svar till Enkakaiugnen - Lotta Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*