Enchiladas med köttfärs

Jag röjde i skafferiet idag och hittade en förpackning tortillabröd som låg där på övertid. Nu hade dom bara gått några dagar över tiden och eftersom jag har rätt bra lukt och smaksinne så fick dom bli dagens middag, det går ju liiite hysteri kring bästföredatum ibland eller vad tycker ni? Men däremot kastade jag en “ansträngd” cosmopolitansallad som var från Spanien och då gällde ingen smak och lukttest, enkelbiljett till komposten!

ENCHILADAS MED KÖTTFÄRS 4 port

5 hg köttfärs och jag tog älg
1 gul lök
1 liten burk majs
1 liten paprika
1 dl vatten
2 msk olja

♥ 1 påse tacokryddmix eller…..

1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1/2 msk paprika
1/2 msk socker
1 tsk salt
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
chiliflakes eller färsk chili

♥ 3 dl färdig tomatsås eller……..

TOMATSÅS enklaste enkla

500g passerade tomater
2 klyftor hackad vitlök
1 msk olivolja
1/2 tsk socker
salt, svartpeppar
något grönt örtkryddigt om du har
2 msk olivolja

♥ 6 st tortillabröd

♥2 dl creme fraiche att ringla över tomatsåsen

♥ 3 dl riven ost med smak

1. Börja att koka ihop tomatsåsen, (fräs vitlöken i oljan först) så får den stå och koka ihop lite.

2. Fräs köttfärs, lök, paprika i oljan tillsammans med kryddblandningen eller den färdiga tacomixen.

3. Tippa i vatten och majs och låt röran koka ihop.

4. Fördela köttfärsröran på tortillabröden, rulla ihop och lägg i en ugnsform.

5. Tippa tomatsåsen över rullarna, ringla över creme fraichen och strö över osten.

6. Gratinera i 200° i ca 30 minuter tills osten fått färg.

I helgen kommer det hem ett helt gäng med ungdomar som ska spela brännbollscup och ha partaj men jag hinner rå om dom lite ändå. Jag hoppas på solsken så vi kan sitta ute och mysa och äta.

Jag skickar lite sol och mys till alla er läsare för ni gör mig så himlans glad!

8 Kommentarer

  1. Jag skickar lite (mycket) mys till dig med för du gör mig (och alla andra antar jag) så himla glad, synd att de aldrig hinner bli nå snack. Du behövs ännu mera österut!

  2. Ser så gott ut!

  3. Håller absolut med dej om att det är alldeles för mycket "sista-datum"-hets. Använd näsa och ögon… Men grönsaker från Spanien… där går gränsen:)

    Ha en härlig helg,
    Anki

  4. Vad gott med echiladas, har inte gjort det sedan i vintras, dags snart igen! Håller med… vad är det för tokfasoner många håller på med… ett bäst före-datum betyder inte "Giftigt efter"!

  5. Enchiladas är verkligen supergott! Det får det bli till middag nån kväll i nästa vecka 🙂

  6. ANONYM: Tack snälla snälla…vi måste ses snart nu!

    KATARINA: 🙂 och mätt blev man!

    MÅRTENSSONS KÖK: Ja det borde kanske finnas lukt och smakkurser?!

    ANNA:Ha ha du har rätt!

    KARIN: Perfekt till både vardags och helg tycker jag!

    LINDA: Jajamen det var det!

  7. Hej! vad kul dina poster är. lär definitivt läsa dina inlägg lite mer. (: Ha en bra helg =P

Lämna ett svar till Anna/Frostrosor Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*