Barbecuesås till kvällens grillning!

 

Det blev en riktigt lång dag det här för ungdomarna var i farten före klockan 6 i morse och gjorde sig redo för dagens brännbollscup!!!! Gissa om man kunde somna om sedan då? Njet och det hjälpte inte att vi själva varit på fest och somnat runt 2-tiden, jag gav upp efter några timmar och gick en långpromenad i fina vädret istället.
Grilltime blev det på kvällskröken och jag gjorde en barbecuesås som passade fint till köttet.

BARBECUESÅS
1,5 dl passerade eller krossade tomater
0,5 dl chilisås
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
2 msk finhackad lök
1 tsk rökt paprikakrydda eller liquid smoke
2 tsk paprikapulver
1 nypa chiliflakes eller färsk chili
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar

1. Hacka lök och vitlök fint och fräs det och kryddorna i oljan.

2. Tippa resten, låt såsen puttra ihop och smaka av om du vill ha mera smak!

Jag testade en flaska med tomatkross som Coop hade, dyrare men mycket godare…..det får bli mina “helgkrosstomater” bestämmer jag nu.

 

GRILLADE GRÖNSAKER är alltid gott!

Anna la grönsakerna i en stor plastpåse och tippade i en marinad av:

citronolja, olivolja, torkade örtkryddor, citronsalt och där fick dom tumla runt tills det var dags att grilla!

Köttet fick ingen marinad idag utan jag gnuggade bara in torra kryddor och majskolvarna penslades med smör och kryddor när dom var färdiggrillade.

Pojkarna Snith och Frida fixade KROSSAD POTATIS MED CHEVRÈ

1,5 kg potatis fick koka mjuk och sedan krossas i kastrullen med:
200g smulad chevré
2 klyftor vitlök
3 dl grädde
2 äggulor
salt och vitpeppar

Tippa sedan allt i en ugnsform och gratinera i 250° tills potatisen får färg på toppen!
Lätt som en plätt och jättegott (min vinnarpotatis från 2010 fast utan nässlor) det passar jättebra med en lagrad ost som präst eller västerbotten också.
Spenat, nässlor, ruccola eller färska örter om du vill ha något grönt med “pärerna”.

Lisas gjorde sin FAVOURITE SALSA och min också!

1 mogen mango
4-5 tomater
1 liten rödlökl
1 kruka koriander
olivolja
en liten citron eller vinägerskvimp
salt, peppar

Dela allt i småbitar, kärna ur tomaterna om du har ork och inte ska äta salsan på en gång.
Smaka av med olja, syra och kryddor.

Jag ska hämta gänget i natt vid halv tre tiden men det blir nog svårt att vara vaken så länge så jag säger godnatt nu!

2 Kommentarer

  1. ÄLSKAR att grilla ALLT:)

    Riktigt gott med egen sås…..din grillsås såg och lät jättegod!

    Idag gjorde jag egen ketchup för första gången…..supergott ju!!!
    http://myadvertisingspace.blogg.se/category/mat-och-bak.html

    Kram!

  2. Nice sida! Hur länge har du haft din sida?

Lämna ett svar till Vilda Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*