Smulrabarberpaj med råkräm

Nu blir det rabarberpremiär i mitt kök, ja här ligger man efter. Det blev enklast möjliga paj,  en “smulis”. Jag hade en bit mandelmassa och den rev jag ner i smulet,  inte så begåvat för den gräddades brun långt före resten. Har du också mandelmassa så lägg den under smulet, annars blir det gott med bara smul också.

RABARBERPAJ
4-5 hg rabarber i bitar
3 msk sirap
1-2 msk potatismjöl
150g mandelmassa

SMULDEG:
150 g smör
3 dl vetemjöl

1. Skiva rabarbern och lägg den i en pajform, skaka runt potatismjölet.

2. Riv mandelmassan över rabarbern.

3. Blanda ihop smuldegen och strö det över pajen.

4. Grädda i 200-225° i 20-30 minuter.

Här är ett bra alternativ till köpt vaniljsås och tusen gånger godare och utan konstigheter.
Får du kräm över så lägg i frysen så har du en gnutta glass!

RÅKRÄM en mumsigt fin vaniljsås
3 äggulor
2 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
3 dl grädde

1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt.

2. Vispa grädden och vänd ner äggvispet.

3. Smaka av om du vill ha såsen sötare.

6 Kommentarer

  1. Så gott det ser ut 🙂

  2. Mums! Så gott med rabarber!

  3. Mums! Så gott det ser ut 🙂

  4. MUMS, vad gott med rabarberpaj!! 😀

  5. Ja, det verkar som rabarberna har fått många inlägg hos matbloggare runt om, en storfavorit! Kanske för att det varar en kort tid bara?
    Paj går alltid hem, så gott!

  6. Mandelmassa är verkligen en pärla i smulpaj. Pärla!

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*