Mangosås och Grönpepparsås

Nu såsar jag till det igen med två kalla som passar till både fågel, fisk och mittemellan! Då är mittemellan grillat eller stekt kött av alla de slag.

MANGOSÅS
3 dl gräddfil eller creme fraiche
1/2-1 dl mango chutney
1-2 klyftor riven vitlök
2 tsk curry
(1 tsk gurkmeja)
salt och peppar

1. Blanda ihop allt, smaka av med kryddor och ställ såsen kallt en stund.

GRÖNPEPPARSÅS
2 msk grönpeppar
1 msk smör
1/2 dl vatten
1/2 buljongtärning
2,5 dl creme fraiche 34%

1. Smula pepparn och fräs den i smöret en kortis.

2. Tippa i buljongen(vatten +tärning) och låt det koka upp.

3. Rör ned creme fraiche och låt såsen koka upp.

Det här är mannens favoritsås och den är lika god kall som varm!

7 Kommentarer

  1. Såserna låter goda!

  2. Jo matkassen från coop va faktiskt riktigt bra, det va en dag som det inte va så himla god mat men men kul att testa nått annat i alla fall..
    Annars är allt bra här 3 veckor kvar till semester..
    Ha en trevlig semester!

  3. Hej Chiliconkarin !
    Tänkte på Grönpeppar såsen.. är de hela korn du använder dig av eller färdig mald ?
    För den lät lockande god sås o funderar att pröva den inom snar framtid!
    Mvh unga kocken Lea

  4. Kall grönpepparsås låter som en väldigt god idé, har bara testat varm hitintills…

    Hoppas du får en skön tur!

  5. Provade grönpepparn!!! Jättegod!!! Tack Karin:)

  6. Tack för fler såstips – det slutar alltid med fetaoströra när jag ska grilla och jag är så trött på det! Nästa gång blir det grönpepparsåsen! Hur pass söt är den andra? Jag har lite svårt för sött i maten, t.ex. sweet chili och liknande, men tycker ändå den lät spännande!

  7. Goda saser, perfekt att servera nu till grillkvallarna:)
    Ha en underbar Sondag,
    Nena

Lämna ett svar till Nena Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*