Kyckling med spenat, ost och soltorkad tomat

Här kommer det kyckling mina vänner som jag lagade till ett kalas härom dagen. Lite piller och meck blev det men jag gillade färgerna på buffébordet. Nu kommer kruxet att skriva mängderna i receptet men jag ska göra mitt bästa. Blir det fyllning över så blanda ner den i nykokt pasta,  på med grädde och mera ost och kryddor för det gjorde jag!

KYCKLING MED SPENAT…..till mååånga

3 kg kycklingfilé

Marinad:

2 citroner, saft och skal
1 dl olivolja
2 msk hackad rosmarin/2 tsk torkad
1 tsk salt

Fyllning
:
2 påsar fryst bladspenat ( kan räcka med 1 också)
riven ost, jag gissar3-4 dl
15-18 soltorkade tomater
2 klyftor vitlök
salt och peppar
smör

1. Tina kycklingen och lägg den i marinaden i en stor plastpåse några timmar.

2. Tina och krama ur spenaten noga.

3. Fräs spenat och vitlök i smöret, krydda rejält och blanda sedan i osten.

4. Bryn kycklingen (om du har bråttom så skippa bryningen och kör direkt i ugnen fast höj temp. så den får färg)

5. Gör en ficka på varje filé med en liten vass kniv.

6. Nu kommer “mecket”, fyll varje filé med spenatröran och en soltorkad tomat, ja använd lite våld!

7. Lägg kycklingen i en ugnsform och kör på låg temperatur 150° till kycklingen är 72° (gissar ca 30 min)

8. Tippa i marinaden i formen också om du vill ha en god buljong till sås!

9. Skiva kycklingen och servera varm eller kall.

Hoppsan vilket långt recept det här blev då. Tyvärr så tog jag inga matbilder från festen men tack Lars för den här bilden! Om det regnar imorgon ska jag kolla runt hos mina favoritbloggare för nu var det längesen…har en känsla att det kommer att ta ett tag…… eller dag….

2 Kommentarer

  1. Vilken spännande rätt

  2. Det där ser jättegott ut!!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*