Ja ibland känner man på sig alldeles rätt, jag bakade ifall det skulle dyka upp fikafrämmande och det gjorde det!
Mimmi med man tittade in till oss och det var så roligt! Synd bara att min matfantasi tagit semester………vi bjöd på sill och potatis, det är väl gott men det hade varit roligt med något annat. Jag får ta igen det nästa gång! Nu har jag fått en massa odlings/jordtips för de här två odlar massor och vet vad dom pysslar med (själv odlar jag lite och har 0-koll ) Om ni ser mig med krattan i näven så har jag inte blivit “gräsmattepedant”, jag samlar bara gräsklipp till jorden!
De här kakorna hittade jag hos En kaka i ugnen och jag stoppade i lite nötter för det gillar jag.
ANNELIEKAKOR 16- 18 st
3 dl fiberhavregryn
100 g mjukt smör
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 msk grädde
25 g valfri choklad
1/2 dl hasselnötter
Dopping:
100 g mörk choklad
1. Blanda smör, fiberhavregryn och socker.
2. Rör ner mjöl och grädde.
3. Hacka choklad och nötter och rör ner i smeten.
4. Forma till en deg, plasta och låt vila i kylen ca. 15 min.
5. Rulla 20 bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Tryck ut bollarna ganska mycket, till den kakstorlek du vill ha för de flyter inte ut själva.
7. Grädda i 12-14 min i 180 grader.
8. Låt kakorna svalna.
9. Smält chokladen och doppa kakorna i den och låt dom kallna i kylen.
Kakorna ser mycket goda ut!
Låter verkligen som goda kakor
Kakorna var jättegoda som vi fick till kaffet. Allt annat smakade också bra. Det är gott med sill i sommaren så kör på det du.
Ikväll Björnträskhälsningar/Mimmi och Mannen
KATARINA:De var inte så tokiga, kanske det skulle vara liiite mera socker bara!
LINDA:Ja och visst känns dom hälsosamma:)!
MIMMISMAT:Det var så roligt att ha er här Mimmi och vi hoppas att ni tittar in fler gånger när det passar er! Ha nu en riktigt mysig vecka med släkt och vänner/kram