Hallonkaka, modell större



I helgen har vi varit på Alnö hos kusin & co och det var ett härligt avslut på semestern, alltid kul att träffas och alltid god mat! Innan vi åkte hemåt idag så hann vi med att uppvakta en liten kusin och våran lilla Lisa, ” lillflisan” blir 22 år i morgon och det har jag svårt att fatta men tiden tickar liksom på.
Alla har vi väl de senaste dagarna bromsat in och tänkt på livet och hur allt bara kan vändas upp och ner till sorg och elände……våldet blev så nära och mycket kan kännas som baggisar och oviktigt…..typ ett recept men ni får det ändå….

HALLONKAKA

300 g smör

4 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 ägg

7 dl vete

4-5 dl fast hallonsylt eller bär+socker

1. Vispa smör och socker och tippa sedan i ett ägg i taget.

2. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.

3. Tryck ut degen i en mindre smord och mjölad långpanna ca 30×20, lite mjöl på fingrarna är bra.

4. Lägg sylten på men lämna en kant med bara deg runtom.

5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

6. Ät kakan när den kallnat med vaniljglass eller grädde, den ska vara lite “degig” i mitten och den är grymt god!

5 Kommentarer

  1. Låter verkligen som en god kaka

  2. Men Karin, så enkel! Jag som absolut inte tycker om att baka, måste nog testa den! =)
    Enkel och verkar riktigt god!

    Kram på´re/ Eva

  3. Låter gott, hallon är så goda!

  4. Att baka kakor å bullar är jag verkligen inte bra på men idag ska jag nog hem å testa denna, ser jättegott ut!!

  5. HAHAHA!
    Jag försökte mig på kakan. Visst är jag ganska bra på mat men det där me bak av kakor å bullar fixar ja inte. Kolla resultaten;) HAHAHA!
    http://myadvertisingspace.blogg.se/2011/july/den-superenkla-hallonkakan-fortsattningen.html

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*