Tomatsill med kapris, en repris som kan dyka upp ofta!

När vi hade främmande förra helgen och bara bjöd på sill (jag har svårt att komma över det) så gjorde jag den här sillen med tomat och kapris. Min chef bjöd på den i julas och jag trodde bestämt att jag inte alls gillade tomatsill men tji fick jag, den är min sillfavorit nu!

MARTINSSONS TOMATSILL

6 fileér inlagd sill, köpt eller heminlagd, 1 burk 5-minuterssill passar fint

SÅS:
1 dl tomatpuré
1 dl vit sirap (jag tog 1/2 dl av vanlig sirap)
1/2 dl matolja
2 msk vinäger
5 krossade svartpepparkorn
1 lök, finhackad
2 msk kapris, finhackad
1 dl dill, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta

1. Blanda alla ingredienser till en sås.

2. Skär sillen i bitar och lägg den i såsen.

3. Låt sillen gojsa sig i såsen minst ett dygn.

Igår var jag och några kompisar till Sundsvall på båt och matutflykt.
Först åt vi det här goda på nya fiket vid ån, Åkanten.
Macka på burk och i burken var det kycklingröra!

På kvällen åkte vi med m/s Medvind och åt en god buffé med sill och lax och lite annat smått och gott (här har jag kunnat smackat in några urfina bilder på oss båtfarare men eftersom jag är så himla snäll mot mina vänner så gör jag inte det) Två tjejer sjöng så himla bra så vi har kunnat åkt ett varv till runt Alnön. Nu har jag ju värsta flaxet för i helgen ska jag till min kusin på den ön och det blir alltid kul och dessutom alltid väldigt väldigt gott.
Verkar jag matfixerad? Ja… men nu är ju också det här en matblogg!

2 Kommentarer

  1. Det ser jättegott ut! 🙂

  2. Tack för allt gott vi fick när vi tittade förbi. Den tomatsillen var särskilt god. Kul att få testa den hemma på din veranda.

    Kram Mimmi

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*