Vi grillar fisk!

Nu har badkrukan premiärbadat och jag blir smått irriterad att jag inte hoppat i tidigare, det var ju hur härligt som helst! Nu måste jag ta igen alla dopp jag missat i sommar. Böda Sand på Öland funkade fint utan bad för mig men Näset och Holmsjön gick inte att motstå!
Vi bjöd svärisarna på middag idag utan vidare planering,  jag hade bara tagit upp en bit lax. Jag tänkte också göra potatis och grönsaker i foliepaket….det är nu det börjar…hmmm…jag har visst ingen folie….. för lite fisk kanske?…… för små morötter i landet….. inga goda färskpotatisar…. klen dill…. så det blev till att “låna” av svärisarna.
Man kan ju undar vem som bjöd vem men det var ju i alla fall jag som lagade!

Jag hade som sagt en halv laxsida och abborrfile´och letade runt efter någon god rub eller marinad till den och hittade en fantastiskt bra sida, Grillguiden och där knöck jag den här kryddblandningen. Ja kanske inte riktigt för nu ser jag att jag glömde några grejer, stjärnanis och lite till men det här blev gott tyckte jag, lite lakritssmak på firren!

Jag är ingen fena på att grilla fisk, den brukar ofta fastna om jag inte har folie och folien tar bort själva grillsmaken tycker jag. Nu la jag fisken i rejält med citronolja och gnuggade sedan in den här blandningen och det gick finemang!

RUB TILL LAX OCH ABBORRE
1 msk fänkålsfrö
1 msk hela korianderfrön
1 msk salt

1. Rosta fröna lätt i torr panna tills de får lite färg och doftar.

2. Mixa i en kryddkvarn eller mortla som tusan!

3. Blanda med flingsalt och spara det som blir över i en kryddburk!

GRÖNSAKSKNYTE,  alltså i folie

♥ kokt färskpotatis i bitar

♥ morötter, förkokta

♥ smålökar

♥ sockerärtor

♥ purjolök

♥ tomater, urkärnade och finhackade

♥ dill, persilja, gräslök, dragon, libbsticka, mejram , ja allt grönt du kan skrapa ihop som smakar gott!

♥ salt och peppar

♥ en rejäl smörklick på toppen i varje knyte

1. Ta rejäla ark av folie och gärna ett extra till botten.

2. Fördela grönsakerna på folien, krydda och toppa med smör.

3. Kläm ihop till ett tätt knyte som du lägger på grillen ca 10 minuter.

PEPPARROTSCREME MED ÖRTER

2,5 dl creme fraiche

2-3 msk riven pepparrot, färsk eller på tub

massor med kryddgrönt, dill, persilja……..

salt och peppar

♥ Blanda allt och smaka av med kryddor och pepparrot

Psssst….. grilla citronen också för då blir den bara godast och pressa över den färdiggrillade fisken, krydda och strö över dill om du vill!

4 Kommentarer

 1. Jag har badat alldeles förlite i sommar men det är ju så skönt när man väl har hoppat i.
  Har du sett att jag, trots att jag var antibloggare för 2 år sen, har fixat en ny blogg. http://blomblogg.blogspot.com/ Det är en fotoblogg helt inriktad på naturen. Då kan du sitta vid datorn och "lukta på blommorna" utan att behöva gå ut. Bra va;=)
  Ha det så bra nere vid stranden.
  Kram!

 2. Mmm, grillad fisk är så himla gott! Hoppas att allt är bra med dig! Skönt med sommar och sol, eller hur!? 🙂

 3. Kerstin:Jamen jag har väl hört talas om din nya blogg och nu ska jag kolla in den! Här ska luktas, simma lugnt!
  Kram

  Hanna: Allt är bara fint med mig Hanna och du har väl haft fullt upp med Yran antar jag? hade velat se veronica maggio men vi åkte aldrig iväg i år!
  Ha det fint!

 4. Tusen takk for flotte menyer.
  Er du glad i fisk, vær velkommen til min sjømatuke – daglig nye oppskrifter på fisk og skalldyr på http://www.superkokken.no

  Beste hilsen fra Norge og Superkokken 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*