Kycklingvingar har jag aldrig köp tidigare men eftersom jag skulle laga Gumbo till varmrätt och hamnade på receptsidor i New Orleans och Creolska köket och där flaxade det runt mycket vingar så fick det bli förrätt i fjällstugan. Lätt att fixa och frysa in i förväg!
KYCKLINGVINGAR
1kg frysta kycklingvingar
3 msk soya
2 msk oystersås
1 msk sweet chilisås
1 msk paprikakrydda gärna het
1 msk Jamaican Jerk eller grillkrydda
1/2 msk torkad örtkrydda av något slag
2 tsk salt
1. Lägg de tinade vingarna med kryddblandningen i en plastpåse några timmar, vänd och “krama” om vingarna.
2. Grilla de på plåt med papper i 15-20 minuter i ca 225 °.
Hur gjorde jag nu barbequesåsen?…….Ungefär såhär men smaka dig fram den ska vara både stark och söt och lite rökig.
BARBEQUESÅS
1 gul lök
1-2 färska chili gärna olika sorter, torkade flakes blir också bra
3-4 vitlöksklyftor
500g passerade tomater
1-2 msk vinäger
2-3 msk farinsocker
1 tsk rökt paprikakrydda eller flytande röksmak på flaska
salt och peppar
2-3 msk olivolja
1.Hacka lök, chilic och vitlök och fräs det mjukt i oljan.
2. Tippa i tomater och de övriga grejerna och låt såsen småputtra 10 minuter eller mer.
3. Smaka av med mera socker, syra eller salt.
4. Servera såsen kall men den borde funka varm också förresten.
Selleri, morötter, salladslök och chips dippade vi också men dom såserna kommer senare. Det är småtrevligt att äta med händerna eller hur?
Här kommer nog det godaste som finns…. ialla fall top 10 av det godaste som finns…..surströmming på tunnbrödmacka med potatis och lök……
Vi åt här hemma på altanen idag med mamma och svärisarna så Oskars och Leif Mannerströms sura fiskar är nu uppätna, kan man äta 7 strömmingar? Ja det gick alldeles utmärkt det men så har jag druckit som en kamel hela kvällen också!
Vi håller så våra tummar att vi ska lyckas bli bjudna på surströmming på lördag… ska nämligen på kräftskiva hos en tvättäkta norrlänning och då bör det väl vankas surströmming? Vi har inte provat tidigare men någon gång ska väl vara den första, får se om det blir till helgen:)
Kycklingvingar har vi däremot provat:)
Den sista bilden får det att riktigt vattnas i munnen. OJ SÅ GOTT!!!!
Men åh nu rinner snålvattnet på denna växelhäxa, vill också ha surströmming. Vi ha bara ätit 1 gång i år och det är på tok för lite..
I helgen då ska det banne mig bli av…Så gott!
Det andra såg också himla gott ut men blev lite brädad av strömmingen! ha det gott
MÅRTENSSONS:Njae det är nog tveksamt om han blandar kräftor och strömming men annars får du väl blinka med ögat och önska en till fest;)
KERSTIN: Ja det är himlans gott……
THERESE: Tror det måste bli repris här snart också för en gång är ingen gång….nästan iaf!