Chili con korv såhär på freda´n

Först tänkte jag pytt i panna men eftersom vi åt det på skolan idag så blev det pytt med vita bönor istället. Kylskåpsrensning kan det också kallas. Jag fick två ripor av Olle alldeles nyss och nu ligger bröstbitarna i frysen och skroven kokar på spisen, tur att ingen mästerstyckare såg när jag gick löst med kniven! Det var också tur att ingen såg när jag gjorde majonäs förrut i en för liten bunke som började leva sitt eget liv och all majjo hamnade på mig och i köket. Bara att dra en ramsa och börja om……

CHILI CON KORV 2-3 port
2 starka korvar
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
1 lök
2 klyftor vitlök
1/2 chili eller torkade flakes 
1/2 msk spiskummin
1 burk vita bönor i tomatsås
1/2 dl tomatpuré
1 tsk sambal
1,5 dl vatten
salt och peppar
2 msk olja

creme fraiche och tacochips ska det vara till!

1. Hacka och fräs alla grönsakerna i oljan och krydda med sambal.

2. Tippa i vita bönorna, tomatpurén och vattnet.

3. Låt allt puttra ihop och smaka av med mera “krydderier”

Ha nu en riktigt trevlig helg mina bloggvänner för det ska jag ha!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*