-Kom får du se vilka fina squash jag har fått :))
Det här blev ytterligare ett litet plock som vi åt häromkvällen tillsammans med ostar, korv och skinkor i världens mysigaste jordkällare när vi firade världens mysigaste Ulla. Tyvärr blev bilderna dimmiga trots att vi inte var det och jordkällaren var ingen jordkällare utan hela rummet var som ett murat valv…..öppen spis i ett hörn….massor av ljus och helt fantastiskt!
MARINERAD ZUCCHINI
2 små zucchini
1/2 dl hackad persilja
1 klyfta vitlök
1/2 citron, saft och skal
1/2 dl olivolja
salt och peppar
smör
1. Skiva zucchinin, stek den hastigt i smör och krydda.
2. Blanda det övriga och slå över zucchinin, servera varmt, kallt eller ljummet.
Nu ska jag dra i mig en rejäl dos med svartvinbär och se om förkylningen också drar……..l
hahaha snygga squash
Låter gott!
Jag säga att jag också säger sutjini, det låter ju så mycket mera exotiskt. Men tack, från och med nu så får jag också säga sukini.
Det där var en härlig variant med squash! Ser gott ut!
Låter ju jättegott det där!
Hej karin! har du receptet på dom där nötkakorna du alltid gjorde förut? sånna där små pluppar, kan ha varit choklad på eller så kanske önskar jag bara att det var det 😉
Haha, jag fick också alldeles nyligen klart för mig att jag uttalade zucchini fel.
Den marinerade zucchinin låter väldigt god!