Räksås till pasta

Här slog jag på ugnen och tänkte göra en äppelpannkaka men inte ser det här speciellt pannkakslikt ut? Ibland tänker hjärnan en sak och kroppen gör en annan……..kanske inte bara ibland heller för nu när jag slog på datorn så skulle jag skriva en grej till jobbet och hokuspokus så knappar jag på bloggen istället….nu är det skärpning!!!!!

RÄKSÅS
2 hg skalade räkor/ 1 burk räkor i lag
1 paprika
1 liten zucchini
3 salladslökar eller i dma purjolök
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
1/2-1 tsk sambal
2,5 dl grädde eller creme fraiche
50-100g färskost/mjukost av något slag
1 msk olivolja
salt och peppar
(maizena om du vill ha tjock sås)

1. Dela grönsakerna i bitar och fräs först zucchinin i het olja så den får färg och sedan paprika, vitlök och salladslök.

2. Låt tomatpurén och sambal fräsa med, krydda.

3. Tippa i grädden och låt såsen koka upp tillsammans med osten.

4. När såsen puttrat någon minut så låt räkorna hoppa med i såsen och bli varma.

7 Kommentarer

  1. Verkar som att du glömt något i receptet…
    den lilla ensamma makaronen 😛

  2. Vad gott, spännande med färskost

  3. Hahaha, det där känner man ju igen… jag ska bara…

  4. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt. Ser himla gott ut!

  5. Det såg riktigt smarrigt ut 🙂
    Ibland är man lite virrig, vissa dagar mer än andra 🙂

  6. Virrig eller ej, det låter som en toppengod sås!
    Tycker fröken Dill

  7. Om det är bild nummer 3 så ska jag hälsa Rebecca att du gillar HENNES kläder, alltså inte mina 😉 haha. Man skulle ju tro att ens egen mamma känner igen en!

    Å andra sidan har hon ju en fet kamera framför ansiktet! Men du vet väl att jag inte har en extern blixt på min? 😛

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*