En rosa stuvning med stekt fläsk

Nej jag har inte halkat med karamellfärgen i vitkålen men det har däremot ramlat ner en rödbeta och det var ingen olycka alls. Emma på NewbieCooking har dragit igång en rosa matbloggskampanj för att stödja cancerfonden, alla känner vi ju någon som drabbats av bröstcancer. Jag är dålig att hänga på utmaningar och tävlingar men det här kändes så bra tycker jag. Vill man skänka en slant så kan man göra det här.

Jag älskar vitkålsstuvning och det var lika gott fast det var rosa men liiiite giftigt ser det ut!

♥ Koka kålen i bitar i saltat vatten tills den är mjuk men med tuggmotstånd.

♥ Slå av kokvattnet (ibland sparar jag lite) och tippa i mjölk så det täcker kålen och låt det koka upp sakta.

♥  Red av stuvningen med mjöl och mjölk, krydda med salt, nymalen vitpeppar och riven muskot.

♥ Låt allt småputtra  och rör ned en näve stark ost på slutet.

♥ Är du på GI humör så ta bara grädde och ost istället för mjölk och mjöl!

4 Kommentarer

  1. Kul att du vill vara med! 🙂
    Gott ser det ut också! Senast jag åt stekt fläsk var i somras, men det är ju verkligen höstmat om något så jag får nog se till att göra det snart.

  2. Mmm, vitkålsstuvning <3 Det ser lite spännande ut nu när den är rosa, och härligt att du färgade den med rödbeta!

  3. Så spännande det ser ut med rosa vitkålsstuvning. Nu är det gott om rosa utmaningar och det är ju till ett gott ändamål. Heja, heja!!!
    Trevlig helg!

  4. chokladtossig? titta in i mina chokladvärld! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*