Saffranssås med kräftor

Min jobbarkompis Helena har berättat om en god kyckling med saffran som hon brukar laga (typ den här) och eftersom jag hade en påse saffran i skåpet så tänkte jag testa den……nu hade jag tyvärr ingen kyckling, paprika,syltlök eller oliver…. men kräftor och tomater!

SAFFRANSSÅS MED KRÄFTOR 3-4 port
1 ask kräftstjärtar
1 gul lök
2-3 tomater
2 klyftor vitlök
1 kuvert saffran
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 nypa chili
1 -2 msk pressad citron
2 msk hackad dill
2 msk gräslök
salt och peppar
(maizena till redning)
2 msk olja

1. Kärna ur tomaterna och hacka dom, lök och vitlök fint.

2. Fräs grönsakerna i oljan och tippa i saffranet och låt det fräsa med.

3. Tippa i grädde, creme fraiche, fiskbuljong och citronsaft och låt såsen puttra ihop.

4. Smaka av med örter, chili och kryddor.

5. Lägg i kräftorna och låt såsen bli varm.

6. servera till pasta eller ris!

Behöver jag säga att jag haft en fantastisk helg i Tänndalen! Nu längtar jag till backarna……

7 Kommentarer

  1. Underbara bilder med snö. Vi, jag och maken, längtar lite efter just snö. Det hade varit så mysigt!

  2. Oj så härliga bilder. Förstår att ni har haft det skönt i fjällen. Vilken strålande sol och skidföret verkar inte vara långt bort.

  3. Vilken fin bild! Jag vill också åka diiit!!! Vilken vecka blir det till våren? 🙂

    Ska inte ni till stan något snart?

  4. Underbar helg och gottig sas…kan inte bli battre:)
    Kram,
    Nena

  5. Vilket härligt recept

  6. Oj, det där lät riktigt gott!

  7. Vad gott det ser ut!
    Och härliga bilder från Tänndalen 🙂

Lämna ett svar till Lisa Walker Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*