Korvmiddag slog jag till med idag , lika bra att laga något av korvringen medan det finns något kvar av den. Undra vem som går och äter kall korv här i huset??? Ok…..det är jag och det är ju såååå gott (måste jag gilla all mat?) Det borde funka att laga min gratäng i en gryta också fast då blir det ingen knorpig ost på toppen…..
KORVGRATÄNG 4 port
400g falukorv
250 g squash eller broccoli eller lite av varje!
3 tomater
1 lök
2 klyftor vitlök
3 dl grädde
3 msk röd pesto
2 dl riven ost
smör eller olja
salt, peppar
1. Fräs squashen så den får färg, låt skivad lök och vitlök fräsa med på slutet.
2. Lägg grönsakerna i en ugnsform, tomaterna i bitar över och på toppen den stekta falukorven.
3. Blanda ihop grädde, pesto, salt och peppar och slå det i ugnsformen.
4. Strö ost över och gratinera i 15-20 minuter i 225°.
5. Pasta passar kanon till!
Ojdå det blev ett gratängrecept idag också, kanske ska kalla det här för korvlåda istället då?
Här är det jag som knycker kall korv. Jag tycker nästan att det är godare än när den är tillagad 🙂
Hej!
Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.
Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!
Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?
Välkommen!
Vänliga hälsningar,
http://www.missalicia.se
PS. Gilla vår Facebooksida för att hålla koll på nyheter och tävlingar: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702
Falukorv och pesto – låter som en alldeles utmärkt idé!
Tycker fröken Dill