Morotssoppa med ingefära och citron

Nu har Matbloggspriset 2011 utsetts på matmässan i Älvsjö och jag ångrar sååå att jag inte åkte dit i år också, ibland bor man fel men det är verkligen bara ibland. Kolla in vinnarbloggarna för dom är helt fantastiska! Stort GRATTIS till er och lite extra till Gitto, Theresia och Lisa eftersom jag läser deras bloggar ibland.
Nu är det sopptider tycker jag och vad är enklare och godare när det börjar bli ruggigt ute? Det här blev fredagsmiddag i huset och eftersom jag inte är någon fullfjädrad surdegsbagare så köpte jag ett underbart färdigt bröd med tranbär på coop, dyrt säger ni hemmabagare? Jaaaa men värt varenda krona och soppan är ju nästan gratis (tack svärmor för morötter från Näset!) 
Jag hittade ett recept hos Tre tjejer i köket ( ändrade bara mängderna lite) , tyckte det där med grädden inte lät så gott för mig som cremefraichefrälst men det blev en riktig höjdare!

MOROTSSOPPA 3 port
4hg morötter
1 gul lök
1 tumme ingefära
2 klyftor vitlök
1 liter buljong
2 msk citronsaft
salt och peppar

Topping:
1 dl grädde
rivet skal av 1 citron
1 nypa salt

1. Skala och fräs morötter och lök i smöret.

2. Riv ingefära och vitlök och låt det fräsa med en kortis.

3. Tippa i buljong och låt allt koka lugnt tills morötterna är mjuka.

4. Mixa soppan slät och smaka av med kryddor och ev. mera citron och ingefära.

5. Rör ihop grädde med skal och saft och låt var och en ringla över det på sin tallrik.

6 Kommentarer

 1. Låter väldigt fräscht och gott!

 2. Ser jättegott ut Karin!!!
  Tack för receptet, detta skall provas i veckan:)
  kram

 3. Morotssoppa är så gott.

 4. Morotssoppa är toppen. Jag har några hemodlade morötter kvar så detta riskerar att bli min middag!
  Hälsar fröken Dill

 5. Kul att du gillar! Och snygg bild!

 6. Åh, jag hade också velat vara på matmässan!! Har tänkt att fara flera år men det har som inte blivit. Nästa år ska jag ta mig iväg!

  Morotssoppan låter riktigt god!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*