Mannen bjöd på Pitekaka…..

……häromdagen men han hade inte bakat själv utan köpt av ett gäng skolungdomar. Gott fika blev det hur som helst men jag hade inte hört det här namnet på kakan tidigare. 
Nu ska man väl börja få adventskänslor snart eller? Det är lite svårt när det regnar men jag tror att jag har några döttrar som kommer hem och bakar lussekatter till mig i veckan och då kommer nog känslorna!

PITEKAKA i långpanna
2 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
100 g smält smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker 

TOPPING:
200 g smält smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
4 tsk kanel 

1. Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Smält smöret, blanda i mjölken och häll det i äggvispet.

3. Blanda allt det torra och rör ned det i smeten.

4. Häll i bakpappersklädd långpanna.

5. Smält smöret till toppingen och rör i de övriga ingredienserna och fördela det över kaksmeten.

6. Grädda kakan i 225° i ca 15 minuter

7. Skär kakan i rutor när den kallnat.

En kommentar

  1. Snart helg igen….. Oj va fort det går.

    Jag blev hur glad som helst idag när jag sett att jag fått en finalplats i en fototävling i FOTOTRISS. Vill du kolla alla bidrag och gå in och rösta kan du klicka på http://fototriss.blogspot.com/

    Trevlig helg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*