Mjuk pepparkaka och enkla hårda!

Gör man inga hårda peppisar så får det bli mjuka istället. Det blir en himla god lukt i huset av de här kryddorna! Jag läste någonstans att de rostat tunna små skivor mjuk pepparkaka och serverade med ost och nötter så blir det något över provar jag det. Kakan har jag gjort flera gånger och receptet kommer från härliga Kryddburken!
Jag dubblade receptet och gjorde två kakor när jag ändå höll på och ändå hade en 5:a gammal gräddfil!

MJUK PEPPARKAKA
100 gram smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika mald
2 tsk ingefära
2 tsk malen kardemumma
1 tsk bikarbonat

1. Rör smör & farinsocker fluffigt med elvisp.

2. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ned smetana/gräddfil.

3. Blanda samman mjölet med kryddorna och bikarbonaten och vänd ner i smeten.

4. Smörj en ugnsform (1,5 l) och häll i smeten.

5. Grädda ca 40-50 min i 175 grader.

Här får ni världens lättaste pepparkaksrecept!

PEPPARKAKOR ca 40 st
2,5 hg smör
3 dl socker
1 ägg
1,5 msk sirap
5 dl vete
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk malna nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Blanda allt det torra.

3. Vispa ägg och sirap.

4. Vispa socker och det smälta smöret.

5. Vispa(oj vad det ska vispas!) ägg och smörjoxet.

6. Blanda i mjölet och låt degen vila och svälla en stund.

7. Rulla valnötstora bollar och lägg de glest på en plåt.

8. Grädda i 150 grader i 20 minuter

2 Kommentarer

  1. Mjuk pepparkaka är gott och att rosta en skiva låter spännande!

  2. Mjuk pepparkaka är gubben favorit kaka, vilket påminner mig om att jag kanske skulle vart snäll och slängt ihop en åt honom.
    Vanliga pepparkakor har det inte blivit här än men däremot smörgåspepparkakor och dom är för himla goda!
    Ha du inte testat så gör det!
    Ha det gott!

Lämna ett svar till Therese Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*