Svartvinbärsglögg

Jag testade att koka glögg eftersom frysen är halvfull av svartvinbärssaft som ingen verkar dricka av.Jagförsökte apa efter Dufvenkroks chili och chokladglögg som är supergod och jag ska apa vidare för det blev ganska nära. Vill du bli varmare i kroppen så går det säkert fint att skvimpa i lite rödvin!

Svartvinbärsglögg
1 liter starkt blandad svartvinbärssaft
2 kanelstänger
1 msk kardemummakärnor med skal eller 1 tsk utan skal
8 nejlikor
1 liten bit torkad ingefära/färsk
1 tsk chili och kakaokrydda
1-2 msk citronsaft

1. Låt allt koka ihop i ca 10 minuter, smaka av om det behövs mera kryddor och låt glöggen sedan kallna och gärna dra över natten.

2. Sila och värm glöggen!

3 Kommentarer

  1. Vilken fin bild, jättesnygg kopp! Läste först "tacokrydda" men såg sen att det var kakaokrydda. Kanske kunde bli en smaksensation med taco, vem vet? 😉

  2. LOTTA: Ha ha ja det kanske vore en riktig hit med tacokrydda!

  3. vad gott, har jag inte provat bra ide

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*