Stekt saltsill med löksås

Som jag längtat efter saltsill med lök så mycket att jag har tänkt på det flera gånger idag, ja verkar man matnojig eller? När jag sa att det är här borde vi äta oftare så sa mannen -Ja det är gott men panerad rödspätta är inte så dumt heller. Jag fattade vinken men rödspätta har jag knappt lagat. Köpte någon fryst smaklös spätta för många år sedan som jag inte alls längtar efter. Sillen som säljs ur tunna  eller i plasthinkar som inläggningssill till jul den är godare att steka än förpackningarna med steksill som oftast bara är som sladder. Man måste komma ihåg att blötlägga den i vatten 1/2-1 dygn bara….. om man inte vill dricka som en kamel!

STEKT SALTSILL

♥ 1-2 urvattnade sillfileér /person

♥ Vänd först i mjöl sedan vispat ägg och sist i ströbröd (gärna stora pankosmulor som finns i asiatiska affärer)

♥ Stek i mycket smör några minuter på varje sida

♥ Ta upp sillen och stek 1 liten lök /person i pannan, ha inte bråttom utan låt den steka länge, strö på lite salt och socker

Ta 1/2 av löken åt sidan och slå på mjölk i pannan ca 1 dl/person och låt det puttra ihop.

♥ Krydda med en gnutta salt och peppar och red av såsen med maizena och vatten.

♥ Nu är det bara att mumsa med kokt potatis, inga grönsaker passar till tycker jag utan bara en knorpig hårdmacka!

Ha en trevlig kväll, nu ska jag trampa på cykeln men först ska jag dricka vatten.  Ja sillen var salt men det ska den va!

2 Kommentarer

  1. Åååååhhhh!!! Det är ju så gott!!!!

  2. Hej igen ;=)

    Vill bara säga att när jag använder Firefox eller internet explorer som webbläsare så kom inte den lilla rutan upp om att jag ska logga in för att besöka din sida. Däremot om jag använder googles webbläsare så kommer den upp. Skumt………

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*