Falsk potatisbakelse

Det verkar kanske som den här bloggen blivit en bakblogg men så är det inte, det kommer matrecept framöver! Jag tog med den här kakan förra helgen när vi var till Storhogna med några kompisar. På vägen upp stannade vi och åt på Rätans Wärdshus och det ska vi göra om för det var fräsch och jättegod mat!

FALSK POTATISBAKELSE
4 ägg
4,5 dl strösocker
200 g smör
2½ dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Smörkräm:

200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

3 dl vaniljkräm

Topping:

Grovriven mandelmassa
Kakao

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Vispa ägg och socker fluffigt.

3. Smält smör,  tippa i mjölken och blanda i äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten.

5. Grädda i smord /plåtpappersklädd långpanna i ca 15-20 minuter (jag tog en mindre långpanna för jag ville ha höga kakor)

6. Låt kakan svalna.

7. Rör ihop smörkrämen och blanda den med vaniljkrämen och bred krämen på den kalla kakan.

8. Grovriv sedan mandelmassa över krämen och sikta över kakaopulver och skär kakan i bitar.

2 Kommentarer

  1. Åh, det är ju så gott med såna här! Brukade baka dem när jag var yngre och har inte ätit dem på ett tag nu tyvärr…

  2. LOTTA: Ibland glömmer man bort och tröttnar på sina mjukkakor men då kan dom hokuspokus bli goda igen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*