Kräftsoppa till många

Här kommer det enda varma som det bjöds på i helgen, soppan var som en varm bas / förrätt ( för det är ju ofta kallt när huset är fullt av människor och tända ljus eller? ) och sedan hade jag en kall buffé med “laxar”, kycklingspett  och sallader.

Det här är en perfekt soppa att laga utomhus också!

KRÄFTSOPPA ca 30 “förrättsmuggar”
8-9 morötter
1,5 l fiskbuljong ( tärning eller fond )
3 askar kräftost a 400g
5 dl grädde
5 dl creme fraiche
3 dl spad från kräftorna
2 dl hackad dill
3 msk smör
maizena+ vatten

Topping i soppan:
ca 600g kräftstjärtar

1. Fräs morötterna i smör, tippa i buljong och kräftspad.

2. Rör ned ost, creme fraiche, grädde och låt soppan koka någon minut.

3.  Red av med maizena så den blir lite lätt krämig och rör ned dill.

4. Servera soppan med kräftrumporna vid sidan om och slå heta soppan på.

Här är ett recept på soppan för 4 personer från receptbanken!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*