Här kommer en eftersläntare från fjällsemestern. Jag trodde inte att det skulle bli så gott med en tjälknöl av skinkstek men den fick bra betyg av gänget men då hade vi varit ute på fjället hela dagen också! Nu ska jag experimentera med sparris och se vad jag kan få till, tävlingen finns på Taffel!
Ja jag vet att ni vet men jag skriver ändå:
1. Frysen stek runt (1,5 kilo) i 75 ° ugn 11-12 timmar, kortare tid om du vill ha köttet rosa.
2. Blanda 5 dl vatten med 1 dl salt och smaksätt gärna saltlagen med någon favoritkrydda.
Jag tog:
1 msk färsk hackad rosmarin
3 klyftor vitlök
1/2 tsk heta chiliflakes
1 msk honung
3. Låt köttet ligga i plastpåse med lagen i minst 5 timmar (mitt låg över natten) och vänd gärna köttet.
Det är hur gott som helst med knälknul, Karin. Det kan man inte få nog av. Kul att du kör på skinkan också.
Påskslovshälsning/ Mimmi