Fläskytterfilé med råstekt potatis och rosepepparsås…..

…..ja faktiskt rose`peppar och det var verkligen inte igår jag öppnade den burken men så fick jag mortla massor också för att få någon smak!

FLÄSKYTTERFILÈ
1 fläskytterfilé eller benfri kotlett som det hette förr, eller?
peppar av alla sorter
salt
smör till stekning

1. Krydda köttet rejält och låt det ligga framme och bli rumstempererat.

2. Bryn runtom i en stekpanna och låt köttet gå klart i ugnen på 125° tills innertemperaturen är 70°.

3. Tippa lite vatten i stekpannan när du brynt köttet och låt det följa med i ugnsformen så blir det en god buljong till såsen.

ROSE`PEPPARSÅS
1,5 dl buljong
1,5 dl grädde
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk tomatpuré
1-1,5 msk rosépeppar (smaka dig fram för min var inte så pepprig)
ev maizena+vatten till redning
salt och peppar

1. Koka ihop allt, smaka av med kryddor och red ev. en gnutta.

RÅSTEKT POTATIS

♥ oskalad potatis i om den är fin annars är det bara att skala

♥ smör och olja i pannan

♥ ohälsosamt mycket salt ska det va

1. Skär potatisen i små kuber ( är det mycket stärkelse kan man skölja och torka den med en handduk)

2. Stek päran i fettet tills den är mjuk, har du bråttom så lägg på ett lock.

3 Kommentarer

  1. eller fläskhare kan man också kalla den….
    Damma av kärran i garaget och sväng förbi när värmen vill och ni har vägarna förbi vårt berg.

  2. Rosépeppar är ljuvligt! Borde plocka fram den burken lite oftare.

  3. Mimmi:Aha det är den som är fläskhare, den kändes tunnare typ avsågad karré? Jadu kärran har varit ut en sväng men som det ser ut ska den åka ostkusten till Skåne i sommar men det vore väldans trevligt att hälsa på er!

    Tina: Ja den är liksom sötgod den pepparn!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*