Kasslergratäng med broccoli

Nu var det på tiden att jag lagar middag! Frida gjorde en himmelsk pizza häromdagen (som egentligen skulle frysas in och ha som snabbmat men den hann liksom aldrig till frysen) och mamma bjöd på chorizo och fetaomelett innan jag “felade” i tisdags, gott! Det här är ju också ganska snabb mat som tar lika lång tid som riset.

KASSLERGRATÄNG 3 port
400g kassler
400g broccoli
4 dl gräddmjölk
150 g castello blå eller någon annan dessertost du gillar
maizena+vatten till redning
2 dl riven ost
peppar och ev salt
smör
1. Tina broccolin och häll av vattnet eller förkoka den färska och lägg den i en ugnsform.

2. Koka upp gräddmjölken, smula i osten, koka upp och red av så såsen tjocknar.

3. Stek kasslern i smör och lägg den på broccolin.

4. Slå såsen över, strö på riven ost och gratinera i 225° i ca 20 minuter.

5. Pasta, ris eller potatis passar fint till.

Sköt om er i helgen och hoppas ni får njuta av våren och god mat!

En kommentar

  1. Den här gratängen låter som en perfekt vardagsrätt här hemma! Den läggs i ska-prova-på-högen 🙂 Ha en skön lördag!

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*