Jag har vunnit sparris!

Jippie vad jag är glad för jag har vunnit sparristävlingen på Taffel! Tur som en tok har man och nu är det bara att vänta på de gröna godingarna från Österlen. Jag har nog inte ätit annat än importerad så här ska smaklökarna få det great.
Här får ni mitt recept och jag har tänk det här som en starter fast dagen efter åt jag moset till köttbullar och det var inte heller fel.

SPARRISMOS  MED RÖKT SIDFLÄSK  6-8 port.

1 knippe sparris, 250 g

1 palsternacka ca 150 g

0,5 dl grädde

2 msk smör

50g riven västerbottenost

1-2 tsk pressad citron

riven muskotnöt, salt och vitpeppar

150g rökt sidfläsk stekt i små tärningar

 

1.       Bryt bort det hårda på sparrisen (spara topparna) och koka den mjuk med palsternackan.

 

2.       Mixa grönsakerna tillsammans med grädde och smör.

 

3.       Rör ned ost och smaka av med citron och kryddor.

 

4.       Lägg i små glas, toppa med fläsket, garnera med lättkokta sparrisknoppar och servera med rökt eller gravad lax.

 

7 Kommentarer

  1. Grattis Karin! Då får du njuta de gröna skåningarna när de anländer.
    Våra sparrisar har precis börjat titta upp ur bädden.

  2. Grattis! Så roligt!

  3. Du är ju fantastisk, igen! Ett stort grattis, din vinnare låter supergod!

  4. Men Grattis Karin! Vad duktig du är!
    Jag funderar på att göra iordning en sparrisbädd, får se ifall det kommer att fungera! =)

  5. TACK SNÄLLA NI, JAG BLIR SÅÅÅÅ GLAD!

  6. GRATTIS!!!!

  7. Stort GRATTIS!! Receptet låter verkligen läckert. HM, jag kanske skulle ha skickat in receptet på min sparrissoppa som jag bjuder på i morgon. Det kanske kunde blivit något litet tröstpris, vem vet!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*