Chokladkaka med banan och chokladbitar

Övermogna bananer är det värsta jag vet men i den här formen tillsammans med kakao och chokladbitar blev de riktigt goda! Jag hittade receptet hos CamillaK men dubblade det ( la till kakao och lite extra smör) och gräddade i en ugnsform 27×33 cm men det funkar i en vanlig långpanna också. Vi åt lättvispad grädde till……

CHOKLADKAKA

175 g smör
5 dl socker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 mogna bananer
200 g god mörk choklad eller den choklad du gillar!
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat


1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker.

3. Dela äggen och blanda  gulorna i smeten.

4. Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten.

5. Hacka chokladen grovt och blanda ihop den med mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.

6. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten.

7. Hällsmeten i en smord och mjölad långpanna och grädda i ca. 35 minuter i 175°.

8. Kakan ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig.

Servera den gärna med lättvispad grädde!

3 Kommentarer

  1. Övermogna bananer är just bra att använda till bakverk och kakan ser så god ut! Kan tänka mig att vispad grädde passar bra till!

  2. Åa, ytterliggare ett överblivna-bananer recept. dessa såg ju sååå smarriga ut!:D

  3. Vad mycket gott du gjort sen jag var in sist!! Nu har jag varit borta för länge… Massa bra grilltips, ska absolut testa köttfärsspetten, de såg supergoda ut! Men först ut blir ju såklart den här chokladkakan. Passar perfekt en regnig kväll när man bara vill ligga under en filt och se en film. Tack för tipset! Och grattis till sparrisvinsten!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*