Paj gör jag sällan och det är väl inte någon favoritmat direkt men det är ju väldans praktisk och faktiskt riktigt gott. Det blev ” After Sarek” här hemma med några kompisar efter konserten i lördags och Sarek var helt fantastiska. Tråkigt att det var deras avskedskonsert bara……. Hade jag varit tekniskt begåvad skulle jag såklart lagt ut en musikstump här men tyvärr mina vänner ni får bara ett recept!
LATMAJAS PAJDEG x 2 från Anna Bergenströms pajbok
400g smör
1l mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
2. Blanda ner mjöl och bakpulver och rör till en slät smet i kastrullen.
3. Tryck ute degen i en långpanna, nagga och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
FYLLNING
3 hg kassler i småbitar
5 dl torkad svamp eller 1 liter färsk, kantareller eller champinjoner
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 rejäl näve ruccola eller spenat
4 dl riven ost med smak
6 ägg
6 dl grädde eller gräddmjölk3 hg kassler i småbitar
5 dl torkad svamp eller 1 liter färsk, kantareller eller champinjoner
1 gul lök
salt peppar
smörklick till stekning
1. Fräs kassler, svamp (blötlagd om du har torkad), lök och vitlök, krydda och fyll pajskalet med fräset.
2. Strö över ruccola och riven ost.
3. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och slå äggstanningen i pajskalet.
4. Grädda i ca 25 minuter tills pajen fått lite färg.
Uppdaterade även här är vi nu, och du har verkligen fått till en hel del som vi blev sugna på… västerbottensmöret, risotton och oxfilén… slurp!
Och så en resa till Skåne, klart du ska återvända och då får ju ystad stå på listan över platser att besöka:)
Hej Karin!
Nu är datumet bestämt. Den 20:e till 23:e augusti så är det min tur att roa och laga mat i Halv Åtta Hos Mig!!! Det kommer bli säsongspremiären på Säsong 9:) så håll dina tummar!! Haha! Galet kul!
Kram