Enchiladas med köttfärs

 
Det här blev middagen igår innan det blev bärplockning, trodde det skulle bli ” torrtråkmat ” för det tog en evighet innan familjen kom hem och rullarna stod i ugnen men det blev helt ok ändå. Det blev hallonplock för mig men Frida och Micke gick till blåbärsskogen. Blåbär rensade jag häromda´n och det är verkligen pest men nu ligger de i frysen och tråket har jag glömt till nästa år!
 
 
Funkar fint med en tacomix i färsen om du inte är på mortelhumör!
 
 
Köttfärsröran
500g köttfärs
1 lök
2-3 tsk hel spiskummin
2-3 tsk hel koriander
1 tsk hot paprika
färsk chili eller torkade flakes
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
1 msk honung
salt och peppar
olja till stekning
 
1. Fräs köttfärs och lök, mortla kryddorna, låt det puttra ihop snabbt och smaka ev av med mera kryddor.
 
Tomatsås
1 fp passerade tomater, 370g
2 klyftor vitlök
2 nypor socker
2 msk olivolja
basilika, timjan eller oregano, färsk eller torkad
salt, peppar
 
2. Fräs vitlöken i oljan och tippa i det övriga, låt såsen puttra medan du fyller bröden.
 
8 st tortillabröd mellanstora, köpta eller hemgjorda
3-4 dl riven ost
 
 
3. Fördela färsen på bröden, rulla ihop och lägg i en “snäv” form med skarven nedåt.
 
 
 
4. Slå tomatsåsen över, strö på ost och gratinera i 200 grader i 20-30 minuter.
 
Servera med tomat, gurka, majs, lök och vitlökscremefraiche, såsigt ska det va!

En kommentar

  1. Det där är ju riktigt bra mat när man blir många och ska förbreda innan! Tack för tipset

Lämna ett svar till Millan Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*