Wok med fläskkött och grönsaker

 
Jag är inte vidare snabb i köket nuförtiden (förr kunde jag ha många bollar i luften samtidigt) men igår blev det ett turboryck för det var gympadags efter jobbet. På med ris och vattenkokare, runda i landet och hämta grönsaker, hack och fräs och såsrörning och vips hade jag lagat, ätit och bytt om på en dryg halvtimme och det är inte hälsosamt alls!
Man tager som vanligt vad man haver och det finns ju många goda frysta wokblandningar, tror jag ska köpa på mig några såna faktiskt tills nästa gång det blir brådis.
 
WOK MED FLÄSK OCH GRÖNT 2-3 port
2-3 hg skinkstek i strimlor
3 små morötter
1 gul mini squash
1 dm zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 stor tumme ingefära
1-2 klyftor vitlök
3 salladslökar
1 liten medelstark chili eller torkade flakes
stänk över fisksås eller salt
svartpeppar
olja till stekning
 
1. Fräs köttet först och lägg det åt sidan.
 
2. Woka sedan grönsakerna i hårdhetsordning, börja med de hårdaste.
 
3. Stänk över fisksås, peppra och smaka av.
 
Det är gott att servera en sås vid sidan om tycker jag.
 
 
Snabbaste woksåsen!
1 dl sweet chilisås
1 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 msk citronsaft
(färsk koriander är gott i men jag hade ingen, likaså att riva i både ingefära och vitlök men det hanns inte med idag inte)
 
Rör ihop såsen bara men smaka av för jag är inte helt säker på mängderna!

En kommentar

  1. Tack för ett bra middagstips!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*