Pepparsås med dragon, passar till allt!

 

Det hade ju varit bra med en såsbild men den jag tog blev inget vidare så ni får använda fantasin och jag lovar att den är god. Årets sista grilltime blev det nog när vi firade Anna häromdagen för vi är bara “sommargrillare” vi. Grönsakerna blir godast om de får ligga i en påse med olivolja och rejält med krydderier innan men majsen blir bäst med bara smör och salt tycker jag. Vi grillade halloumiost som var chilikryddad och den var jättegod.
 
 
PEPPARSÅS MED DRAGON 8-10 port
5 dl creme fraiche 34%
1 fond du chef buljong eller fond från något “hemkok”
2 tsk dijonsenap
1/2 msk rosepepparkorn
1/2 msk grönpepparkorn
1/2-1 tsk svartpepparkorn eller sechuanpeppar
1 msk finhackad dragon eller 1 tsk torkad , blir gott med vilken ört som helst också!
 
1. Mortla all peppar under tiden kokar du upp creme fraiche, buljong och senap.
 
2. Pytsa peppar`n och låt såsen koka ihop några minuter.
 
3. Den här såsen är lika god varm som kall och den blir bara godare att laga en dag i förväg!
 
 
Här är min favoritpotatis men jag tog spenat istället för nässlor.
 
 
 
Här är matfixarna igång med sallad och grejer, Anna, Petter och kompisen Matilda.
 
 

En kommentar

  1. GÖÖTT! Man blir alltid så hungrig när man kommer in här!

Lämna ett svar till Rebecca Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*