Kokoskaka med hallon och grädde

Nu är vintern här hos mig igen fast en slaskig vinter som ingen vill ha så jag stökar inne idag och nu väntar jag på en bulldeg som jäser. Bullar har jag nog inte bakat på minst ett halvår, får väl se om jag kommer ihåg hur man gör.
Här kommer en enkel vardagskaka. Kokos gillar jag fast allra bäst ihop med choklad men ibland blir även jag “chokladtrött” , den här kakan fick t.om beröm av en som inte gillar kokos. Ät den som den är eller gör en efterrätt med bär eller frukt och grädde!
Receptet kommer från Receptfavoriter.
 
KOKOSKAKA

3 dl vetemjöl

1,5 dl kokosflingor

2 tsk bakpulver

150 g smör

2 dl socker

2 ägg

1 dl mjölk

 

1. Ta fram smör och låt det bli rumsvarmt.

 

2 . Sätt ugnen på 175 grader.

 

3. Smörj  och strö kokos i en form ca 25 cm  diameter gärna med löstagbar kant.

 

4. Vispa smör och socker fluffigt och tillsätt äggen ett i taget under vispning.

 

5. Blanda ner  vetemjöl, mjölk, kokosflingor och bakpulver. 

 

6. Grädda kokoskakan i nedre delen av ugnen i ca 30- 40 minuter.

 

7. Servera kokoskakan som den är eller med vispad grädde, bär eller frukt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*