KYCKLINGGRYTA MED BACON OCH SOLTORKAD TOMAT

Men härliga fredag är här med fina rosor på köksbordet, då känns det lätt att leva och laga middag. Dessutom kommer Frida hem på middag och handlar det jag glömt. Enkel gryta, tända ljus och ett gott vin,  allltså jag klagar inte! ( Borde kanske lägga in att mannen dammsugit också för det höjer fredagsstatusen rejält!)
KYCKLINGGRYTA MED BACON OCH SOLTORKAD TOMAT 4-5port
500g kycklingfilé i småbitar
1 paket bacon
1  paprika
6-8 soltorkade tomater
2 klyftor vitlök
färsk eller torkad chili, smaka dig fram, sambal funkar också fint!
2 dl kycklingbuljong eller vatten+1 tärning/fond
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2-1 kruka basilika
mycket svartpeppar, och Santa Marias Pasta Rossakrydda i kvarn
maizena+ vatten till redning
1. Fräs kyckling och bacon tills det fått färg och pytsa sedan i paprikan, tomaterna och vitlöken i bitar i bitar och låt det fräsa några minuter. Krydda!
2. Tippa i buljong och grädde och låt grytan puttra några minuter.
3. Lägg i hackad basilika, red av grytan och smaka av om det behövs mera kryddor.
4. Koka pasta och servera till grytan, pappardelle passar fint!
Vinet till maten var gott och lättdrucket och det funkade fint till kycklinggrytan. Eftersom jag är urusel på franska så kommer jag att fråga efter 5460 men är du bra på franska så säg bara att du vill ha en flaska Bourgogne Hautes Cotes de Nuits
Fridas kommentar: Gott och man gör inga grimaser och det känns som fjällfil på tungan!
Mannens kommentar: Fruktigt och fräscht!

En kommentar

  1. Det här blev kanongott! Hade idétorka och kikade in här i förmiddags och provade redan idag till middag. Klart godkänt av gubben också som inte är alltför förtjust i soltorkade tomater, han petade inte undan en enda bit.

Lämna ett svar till Inger L Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*