Pepparrotskött

 
Smaken av pepparrot är fantastisk! Det ska dra till rejält i smaklökarna och fara upp en sväng i knoppen och tillbaka i munnen igen och ge en härlig eftersmak. Älskar du sushi med wasabi så kan jag lova att du gillar pepparrotskött eller tvärtom…..
 
 
 
PEPPARROTSKÖTT 3- 4 port
4 hg kokt mört kött
2 dl kraftig buljong från koket (kokagärna ihop buljongen)
2 dl mjölk
1 dl grädde
färskriven pepparrot (från tub funkar också), smaka dig fram
2 nypor socker
salt och nymalen vitpeppar
smörklick
maizena  eller mjöl att reda av såsen med
 
 
1. Koka ihop buljong, mjölk, grädde, red av såsen och låt den koka någon minut.
 
2. Smaka av såsen med pepparrot, smörklick,  socker, peppar och salt.
 
3. Smaka av såsen tills du blir nöjd och kom ihåg att det ska vara rejält drag av pepparroten!
 
4. Låt det kokta köttet värmas i buljong, såsen vid sidan om och såklart kokt potatis.

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*