Chokladsmörkola

 

 

Visst låter det gott? Jag tittade in till Karin  i helgen och blev frestad!

Det här blir mitt enda julgodis i år men HÄR har jag flera godisrecept.

 

CHOKLADSMÖRKOLA

100 g smör

2 dl vispgrädde

3 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

 

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull och rör ned grädde, strösocker, sirap och vaniljsocker.

 

2. Låt kolan koka utan lock cirka 20-35 minuter, beroende på hur seg du vill ha din kola, rör om lite nu och då.

 

3. Gör ett kulprov för att kolla när kolan är färdig.

 

4. Rör sist ned kakaon och häll upp kolan på en oljad plåt eller bakplåtspapper.

 

5. Klipp kolan i bitar,  slå in kolorna i smörpapper och förvara dem kallt.

3 Kommentarer

  1. Kolan ser väldigt god ut!

  2. God jul Karin! Vore kul om vi kunde ses nåt efter julhelgen.

    Kram Kerstin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*