1 färsk kyckling , 900 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
3-4 msk olja
1 msk socker
2 tärnade tomater
1/2 tunt skivad gul lök
1 dl vatten
1 burk koksmjölk
2 msk ketchup
2 tsk ättika
1/2 kruka koriander
Marinad:
1 lime
1,5 msk finriven ingefära
2,5 msk curry
1,5 tsk timjan
3 pressade vitlöksklyftor
0,5 riven gul lök
1,5 msk hackad bladpersilja
1 msk malen koriander
2 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
2 tsk kinesisk soja
3 msk olivolja
1. Blanda marinaden och lägg den och kycklingen i en stor plastpåse och blanda runt rejält. Låt den marineras minst 30 minuter men gärna några timmar.
2. Bryn kycklingen i olja och socker och kom ihåg att sockret ska bli mörkbrunt innan kycklingdelarna läggs i pannan, spara marinaden!
3. Stek kycklingen så att den får fin färg och tillsätt sedan den sparade marinaden, vatten, tomater, lök och låt det småputtra under lock i ca 20 min.
4. Tippa i kokosmjölk och ketchup, låt puttra i ytterligare 10-15 min och späd med vatten om såsen blir för tjock.
5. Smaka av med salt, peppar och till sist ättika.
6. Strö över färsk koriander och servera med ris och en fruktig salsa.
Vill du ha tryck i så hackar du med lite chili men jag ville ha en söt och snäll salsa till den kryddiga kycklingen.
FRUKTIG SALSA
1-2 avokado
200-300 g ananas i bitar
12-15 småtomater
1 liten rödlök
1/2 kruka koriander
1 lime, saften
2 msk olivolja
1tsk socker av något slag
salt och peppar
Nu blir det soffan och spännande Mästerkocken!
Åh, så gott det lät. Måste testa nån dag!
hihi synd att man inte hade vägarna förbi när du tog din skidtur:=)) Du har iaf åkt mer än mej i år. Jag har inte tagit fram mina än….. Men det blir väl snart!
Gjorde denna kyckling för ett tag sedan. Grymt god!!