Korv på längden och tvären…..

 
Ja det blir en hel del korvätande när vi är i fjällen men nu lär det dröja ett tag tror jag…. Alla som varit med oss och åkt skidor vet att tunnbrödrulle med korv till lunch är tradition. Men i år blåste förändringens vind, Lisa fixade grönsaker och tonfiskröra som omväxling, Anna gjorde fantastiskt goda linsbiffar (som jag ärligt var lite tveksam till) och vi åt morotssoppa med naanbröd så vi kan dock ändra oss.
 
FRIDAS CHORIZOGRYTA
3 chorizokorvar
1 paket bacon
2 små paprikor
1 bunt färsk broccoli eller fryst funkar också
8-10 champinjoner
1 klyfta vitlök
3 dl grädde
paprikakrydda
sambal, smaka dig fram!
salt, peppar
riven ost
 
1. Koka pastan och fräs under tiden korv och grönsaker i omgångar.
 
2. Tippa i grädden i korvfräset, krydda och smaka av.
 
3. Servera såsen vid sidan om eller blanda ner den i den kokta pastan.
 
4. Riven ost på toppen!
 
 
 
UGNSFALU åt vi en dag med senap och ostbitar mellan skivorna. 3 dl grädde och 1/2 dl tomatpuré blandade jag och slog över korven och till sist lite riven ost på toppen.
Fluffigt mos med smör, mjölk och nyriven muskot.
 
 
Vi har haft två fantastiska veckor i Tänndalen och aldrig på 22 år haft ett sån`t flyt med sol och klarblå himmel alla dagar utom en. Kallt har det varit men då går skidorna fort!
 
“Mannen”, Anna och Kattis mjukar visst upp före start.
 
Micke fixar filmen!
 
Petter, Lisa och Carro ni har missat en grej!!
 
 
“Sväjgan” Maria och kusin Axel.
 
Min fina mamma myser i solen.
 
Jag och Frida är ordentliga och har hjälm hela tiden!
 
 
 

2 Kommentarer

  1. Så härligt det ser!

  2. Chorizogrytan bara måste jag prova, det låter dögott!

    //Sunnies chili n´sugar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*