Biff Rydberg

 
Ja ni ser ju själva att det ser ut som en oblandad pyttipanna med ostekta ägg!
Det ska ju vara oxfilé till Biff Rydberg men jag kan säga att köpa oxfilé och göra pytt av kommer aldrig att hända i mitt kök. Jag skulle göra gryta häromdagen och märkte att köttbiten var riktigt mör (älgkalv) och då bidde det ingen gryta!
 
 
 
BIFF RYDBERG 2 port
2 hg mört kött i småbitar, filé, rostas, stek
5-6 potatisar
1 gul lök
smör och olja till stekning
salt och peppar
 
SENAPSCREMÈ
1 dl creme fraiche
1-2 msk senap, gärna grovkornig sötstark
salt och peppar
gräslök eller ngt annat grönt
 
ÄGGULOR
 
 
1. Skär den råa potatisen i småbitar, skölj och torka den med en handduk, stek i olja och smör tills den fått fin färg, salta och lägg i en ugnsform 100° värme medan du steker lök och kött.
 
2. Finhacka löken och stek den mjuk i smör och låt den få lite färg, lägg det åt sidan.
 
3. Stek det fint tärnade köttet hett och väldigt snabbt i pannan annars blir det segt, salta och peppra rejält.
 
4. Lägg upp potatis, lök och kött på ett fat och servera med äggulor och senapscreme.
 
 
Ja ikväll har jag varit på vinlotteri och blivit bjuden på tacos och goda DUMLEKAKOR. Om jag vann? Yes! Inget vin men ett gäng med cider. Nu blir det soffan och slutsnurren på Let`s dance!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*